Hans Herbrant stond al kort na zijn laatste jaar humaniora aan het Atheneum Voskenslaan te Gent op eigen benen en leerde daardoor snel wat zelfstandigheid en verantwoordelijkheid nemen betekent.

Na enkele omzwervingen die hem in contact brachten met de vele facetten van de ondernemingswereld startte hij een loopbaan in de marketing als zelfstandig medewerker voor diverse marketingbureaus. Tegelijk studeerde hij rechten aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), waar hij in 1983 met onderscheiding het diploma van Licentiaat in de Rechten behaalde.

Datzelfde jaar begon hij zijn stage aan de balie te Gent bij het kantoor Remerie – Van Bruaene. Zijn patron was Meester Antoine Van Bruaene.

Hij vestigde zich met zijn eigen kantoor in de groeiende gemeente Aalter waar nu nog steeds zijn hoofdkantoor is gevestigd. Tientallen jaren werkte hij voornamelijk met externe medewerkers om in september 2011 het kantoor om te vormen tot Herbrant | Partners | ADVOCATEN, waarvan hij als vennoot de dagelijkse leiding waarneemt.
In 2015 opende hij na het eerste bijkantoor te Eeklo een tweede bijkantoor te Deinze.

Met zijn jarenlange ervaring als generalist is hij van alle “rechtsmarkten” thuis; een voordeel voor de partners die steeds de nuttige feedback kunnen krijgen in vele materies. Hij is gekend om zijn analytische geest en zijn ruime algemene kennis in vele domeinen, ook buiten het recht.
Hij specialiseerde zich door de jaren heen in het aannemingsrecht in het algemeen en het bouwrecht in het bijzonder, dit naast contractenrecht en (handels)huur.

Daarnaast begeleidt hij op wekelijkse basis verschillende ondernemingen als extern juridisch adviseur waarbij de klemtoon ligt op het voorkomen van geschillen.

Particulieren kunnen op zijn ervaring rekenen in het echtscheidingsrecht, het erfrecht, het verkeersrecht en het huurrecht.

Naast het kantoor is hij reeds tientallen jaren (zeer) actief in de gemeentelijke politiek (raadslid sinds 1988) en in een aantal socio-culturele en economische verenigingen. Hij zetelt met raadgevende stem in de raad van beheer van Veneco².

Mter. Hans HERBRANT is advocaat aan de balie van Gent.
Mter. HERBRANT is vennoot in de Burg.Venn. ovv BVBA HERBRANT PARTNERS, een associatie in de zin van het Reglement van de Orde van Vlaamse Balies van 8 november 2006 betreffende samenwerkingsverbanden tussen advocaten en betreffende eenpersoonsvennootschappen van advocaten.
De advocaat neemt geen deel aan de tweedelijnsbijstand.